Onze wandel- en fiets arrangementen

Hieronder vindt u een overzicht van de arrangementen die we voor u samengesteld hebben. Het Wilde Narcissen arrangement kan natuurlijk alleen in maart-april-mei als de narcissen bloeien, het rondwandel arrangement door de Venen naar Monschau kent relatief lange wandeldagen en wordt daarom in de donkerste maanden van het jaar niet aangeboden. Voor alle arrangementen geldt dat ze naar wens te verlengen zijn en anderzins aan te passen aan uw voorkeuren en mogelijkheden.

Brugje over De HelleWandel arrangement

B&B La Petite Roer ligt aan de rand van het voor West Europa unieke natuurgebied de Hoge Venen en vlakbij het National Park Eifel in Duitsland. Deze gebieden leert u het best kennen door er te wandelen en te genieten van de rust en de natuur. Die natuur is in alle seizoenen aantrekkelijk. Het voorjaar, als de Venen uit hun winterslaap ontwaken, het gras zich vernieuwt en de beroemde wilde narcissen zich laten zien. De zomer met zijn lange dagen en veelheid aan bloemen, waaronder wilde orchideeën. Vervolgens is er de herfst met zijn schitterende kleuren, die elk jaar meer natuurfotografen naar de Hoge Venen lokt. En tot slot hebben we natuurlijk de vaak strenge winter met zijn besneeuwde venen en bomen.

De wandelmogelijkheden in de omgeving zijn vrijwel eindeloos en u kunt direct vanuit La Petite Roer starten met een groot aantal wandelingen, die in afstand variëren van 5 tot 30 kilometer. We hebben kaarten, beschrijvingen en gidsen waarvan u gebruik kunt maken en natuurlijk kunnen we u persoonlijk adviseren over een passende wandeling. We hebben enkele wandel arrangementen voor u samengesteld, zowel voor doordeweeks als in het weekend. Verlenging van de arrangementen is natuurlijk mogelijk, neemt u daarvoor even contact met ons op.

Meer over de wandel arrangementen

Vennbahn arrangement

Vennbahn bij SourbrodtB&B La Petite Roer ligt op een kilometer van de beroemde en bekroonde Vennbahn fietsroute. Een route die van het centrum van Aken naar Troisvierges in Luxemburg voert, over het tracée van een voormalige spoorweg. Sourbrodt ligt halverwege de Vennbahn en B&B La Petite Roer is daarom perfect gelegen als uitvalsbasis om (de mooiste!) stukken van de Vennbahn te fietsen, bijvoorbeeld van het pittoreske Monschau naar Soubrodt. Ook zijn er zijtakken van de oude spoorlijn die het fietsen meer dan waard zijn, zoals die naar Trois-Ponts.

Er zijn kaarten, beschrijvingen en gidsen van de Vennbahn en andere fietsroutes en -paden die u kunt gebruiken en we adviseren u graag. Ook hebben we enkele fietsarrangementen samengesteld, zowel voor doordeweeks als in het weekend. Verlenging van de arrangementen is mogelijk, neemt u daarvoor even contact met ons op.

In overleg en wanneer we het kunnen organiseren, is het mogelijk om tegen een standaard kilometervergoeding (€0,40 per kilometer) ergens langs de Vennbahn te worden afgezet (met maximaal 2 fietsen of e-bikes) en vandaar terug te fietsen naar La Petite Roer. Mocht u daarvoor belangstelling hebben, vraag er naar en we doen ons best om het voor u te regelen.

Verder is er een goede fietsenverhuur in Waimes die, ook indien mogelijk, fietsen of e-bikes bij La Petite Roer af wil leveren en weer ophalen, tegen een extra vergoeding van €25. Dat dient dan wel van tevoren te worden afgesproken.

Naar de Vennbahnarrangementen

Wilde Narcissen lente arrangement

Als de winter in april verdwijnt, komt de natuur van de Hoge Venen en de Eifel weer tot leven. Een belangrijke uiting van dat nieuwe leven zijn de velden vol met wilde narcissen. Dit natuurverschijnsel komt alleen voor in een vochtig, koel klimaat. Met name de Eifel is beroemd om zijn wilde narcissen, die een week of vier bloeien in april/mei.
 
Wij hebben twee wandelingen voor u in de buurt van 'La Petite Roer', die naast veel wilde narcissen natuurlijk ook andere aantrekkelijke aspecten van de omgeving laten zien. De lengte van de wandelingen is tussen de 7 en 15 kilometer. Graag adviseren we u desgewenst ook over kortere of langere alternatieven.
 

Meer over het wilde narcissen arrangement

Rondwandelen door de Hoge Venen naar Monschau

(vanwege de lengte van de wandelingen alleen van begin april tot eind oktober)

Orchideeën in het veenIn drie wandeldagen loopt u van Sourbrodt via Eupen naar Monschau en van daar weer naar Sourbrodt. U maakt uitgebreid kennis met de Hoge Venen en de hoogtepunten, zoals de dalen van de Helle, Getzbach en Roer, het grote Waalse Veen (Fagne Wallonne), het Signal de Botrange en het Brackvenn.

De bossen, riviertjes en de voorgenoemde charmante stadjes Eupen en Monschau die u onderweg tegenkomt, zorgen voor een goede afwisseling met het ruige veenlandschap. De route loopt grotendeels over onverharde paden, alleen in de stadjes komt u verkeer tegen. Na een mooie dag wandelen met alleen uw dagbagage, wordt u opgehaald en naar La Petite Roer teruggebracht. De volgende ochtend brengen we u weer naar het startpunt van uw dagwandeling.

Meer over rondwandelen door de Venen naar Monschau

Meer artikelen...

  1. Trekkers Arrangement